Coaching on the job

Coaching on the job betekent: leren op de werkplek. Je gaat in je eigen werkomgeving met jouw leerdoelen aan de slag. Zo krijg je hier direct feedback op. Het is praktisch; vooral doen! Coaching on the job is een effectieve aanvulling op een individueel coachtraject. Het is soms een belangrijk sleutelonderdeel.

Hoe ga jij om met cliënten, collega’s en leidinggevenden? Ik loop met je mee op de werkvloer en schuif aan bij overleggen. Als het heel vertrouwd voelt, pak ik soms de camera. Na de coaching geef ik je feedback. Samen bepalen we wat de volgende stap is. Zo zorg jij ervoor dat je alles wat je leert optimaal benut in de praktijk.

Wanneer is coaching on the job nodig?

  • Wanneer je meer zichtbaar wilt zijn. Bijvoorbeeld tijdens een (team)overleg
  • Als je meer rust wilt in het aansturen van je team
  • Wanneer je in de begeleiding van een groep het contact met jezelf verliest
  • Als je meer bewust wilt zijn van je gedrag in contacten met anderen (collega’s, cliënten)

De coaching on the job is door vrijwel alle medewerkers als zeer positief en leerzaam ervaren. Onder andere doordat het uitgangspunt is: benaderen wat al goed gaat. En tools aanreiken om beter te leren omgaan met situaties die als moeilijk worden ervaren. Doordat Tineke en Colinda langere tijd op onze locatie aanwezig waren, hebben zij veel medewerkers én de cultuur van onze locatie leren kennen. Dit maakt het voor ons als leidinggevenden prettig om praktijksituaties met Tineke en Colinda te bespreken.

Anoniem

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem gerust contact op, ik ga graag met je in gesprek.

Voor meer informatie over mijn ervaring, deskundigheid en scholing vind je op mijn LinkedIn of kan je bellen: 06 42 89 33 20

Aanmelden