Teams

‘Wat maak jouw werk zo leuk?’ Op die vraag is het antwoord vaak: ‘het samenwerken in een team’. En terecht! Want juist samen aan een gemeenschappelijk doel werken, geeft veel voldoening. Toch is het niet altijd even makkelijk. Het is een uitdaging om de relatie ‘gezond’ te houden. Elkaar aanspreken op gedrag is voor veel teamleden niet gemakkelijk. Als dat niet voldoende gebeurt, verdwijnt ongewenst gedrag naar de ‘onderstroom’. In die onderstroom zwemmen alle onbesproken opvattingen en drijfveren binnen het team rond. Er speelt dus van alles wat aan de oppervlakte niet zichtbaar is. De teamcultuur, gebeurtenissen uit het verleden of personeelswisseling vormen dit proces. De onderstroom heeft veel invloed op hoe een team functioneert.

Teamcoaching

Als teamcoach ga ik aan de slag met de onderstroom. We staan stil bij geschreven en ongeschreven regels in het team. Daarnaast kijken we samen naar de groepsdynamiek, de onderlinge relaties en gebeurtenissen die van invloed zijn op de onderstroom. Ik gebruik verschillende methodieken en casussen, gekoppeld aan de theorie. Zo werk ik met het team op een laagdrempelige en creatieve manier aan de doelen. Ervaringen en dialogen krijgen een belangrijke plaats in dit traject.

Intervisie

Even pas op de plaats. Rustig stilstaan bij zaken die je bezighouden. Verdiepen, feedback geven en ontvangen. In de waan van de dag is daar te weinig tijd voor. Daarom kiezen steeds meer teams voor intervisie.

Fijn om eindelijk eens de tijd te hebben om ons met elkaar in casuïstiek te verdiepen, oprecht blij met het meedenken en de feedback van collega’s.

Anoniem

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem gerust contact op, ik ga graag met je in gesprek.

Voor meer informatie over mijn ervaring, deskundigheid en scholing vind je op mijn LinkedIn of kan je bellen: 06 42 89 33 20

Aanmelden