Coaching

De vorm die het best bij je past

Bij coaching is het enorm belangrijk dat jij op je gemakt bent. We kiezen de setting uit die het beste bij je past. Heb je het liefste een gesprek? Of kom je beter tot je recht op de werkvloer? Je kunt ook tijdens een wandeling in de natuur je verhaal doen. Of misschien uit je jouw gevoelens het beste als je schrijft. Als jij je maar prettig voelt. Daar gaat het mij om. Zo kunnen we jouw doel namelijk het snelst bereiken. Voorbeelden van coachingsvormen zijn levensloopcoaching, coaching voor professionals, coaching on the job en beeldcoaching. Voorbeelden van coachvragen:
  • Waar word ik nou echt blij van?
  • Ik kan echt meer, waarom lukt me dat niet?
  • Ik heb veel stress gehad, hoe kan ik dat in de toekomst voorkomen?
  • Het lukt me niet om grenzen aan te geven. Kun je daarbij helpen?

Lees meer over mijn coaching.

Levensloopcoaching

Er komt nogal wat voorbij in je leven. Je gaat continu nieuwe relaties aan. Je moet keuzes maken, bijvoorbeeld voor studie of werk. Uiteindelijk sticht je misschien wel een gezin. En wat denk je van het verlies van dierbaren? Je krijgt veel goedbedoelde adviezen van de mensen om je heen. Toch wordt het hier niet altijd makkelijker van. Dan is het fijn om je verhaal te doen bij iemand die je niet kent. Die gewoon luistert en zaken inzichtelijk maakt. Zo krijg jij het gevoel dat je beter in staat bent om moeilijke keuzes te maken.

Coaching voor professionals

Of je nu een starter bent, of ervaren in jouw vakgebied: coaching helpt altijd in je ontwikkeling. Door gewoon even pas op de plaats te maken. Van daaruit ga je inzoomen op jouw rol. Het initiatief voor coaching kan bij jou liggen. Als jij jezelf verder wilt ontwikkelen bijvoorbeeld. Maar ook je leidinggevende kan vinden dat er iets bijgeschaafd moet worden. Als uitkomst van een POP- of functioneringsgesprek bijvoorbeeld.

Coaching on the job

Coaching on the job betekent: leren op de werkplek. Je gaat in je eigen werkomgeving met jouw leerdoelen aan de slag. Zo krijg je hier direct feedback op. Het is praktisch; vooral doen! Coaching on the job is een effectieve aanvulling op een individueel coachtraject. Het is soms een belangrijk sleutelonderdeel.

Beeldcoaching

Doe ik dat? Een beeld zegt meer dan 1000 woorden … Daarom is het heel leerzaam om video-opnamen van jezelf of het team terug te zien. Bijvoorbeeld van een werk- of trainingssituatie. Want wie heeft er nou geen blinde vlek? Als een collega feedback geeft, schieten we vaak in de verdediging. Als je feedback geeft aan jezelf, kan dit niet.

Door naar mijzelf te kijken, mijn manier van werken en communiceren te bespreken en mijn werk te kaderen heb ik geleerd wie ik ben, wie ik mag zijn. Ik neem wat bij mijn taken hoort serieus en ga daarmee aan de slag. Waar ik voorheen geneigd was “alles” aan te nemen, geef ik terug wat niet in mijn kaders past. 
Ik merk dat ik relaxter mijn werk kan doen en zie dat terug in mijn contact met bewoners, familie en collega’s. 

Petra

De training en coaching hebben mij veel inzicht gegeven in mijn verleden zodat ik dit een goed plekje heb kunnen geven. En ook voor het heden. Wetend hoe ik als persoon op deze wereld sta en dingen nu beter kan relativeren. Ik ben sterker geworden als persoon. Bedankt, Colinda.

Deelnemer levensloopcoaching

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem gerust contact op, ik ga graag met je in gesprek.

Voor meer informatie over mijn ervaring, deskundigheid en scholing vind je op mijn LinkedIn of kan je bellen: 06 42 89 33 20

Aanmelden