Leergang voor professioneel begeleiden bij dementie

Achtergrond

Als er iets is wat vraagt om deskundigheid in communicatie, dan is het wel de communicatie met mensen met dementie. Het vraagt bewustzijn over onze eigen manier van communiceren, zowel in verbale als non-verbale taal. Want ook met je gedrag, gebaren en oogcontact geef je signalen af.

Met mijn collega-trainer Tineke van Sleen werk ik al jaren samen om medewerkers en naasten van mensen met dementie te trainen en te scholen op het gebied van moderne dementiezorg. Op basis van jarenlange ervaring in de gezondheidszorg, aangevuld met de opleiding tot independent trainer in de ‘Positive Approach’-methodiek van de Amerikaanse therapeut Teepa Snow, hebben wij een effectief scholingstraject ontwikkeld voor medewerkers die mensen met dementie begeleiden.

Inhoud

Tijdens deze tweedaagse training wordt gebruikgemaakt van de nieuwste inzichten uit de moderne dementiezorg. De theorie wordt afgewisseld met veel praktijk- en ervaringsoefeningen. De deelnemers worden uitgedaagd om met elkaar in dialoog te gaan en actief mee te doen. De werkvormen variëren van discussies en oefeningen tot praktijkvoorbeelden en casuïstiek.

Resultaat

  • beter bewust van eigen communicatie en het effect hiervan op mensen met dementie
  • meer begrip voor symptomen en gedrag
  • gebruikmaken van handvatten in het communiceren met mensen met dementie
  • handelen vanuit nieuw aangeleerde vaardigheden en kennis

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem gerust contact op, ik ga graag met je in gesprek.

Voor meer informatie over mijn ervaring, deskundigheid en scholing vind je op mijn LinkedIn of kan je bellen: 06 42 89 33 20

Aanmelden